امروز پنجشنبه؛

مراسم کتاب گردی سی ودومین هفته کتاب برگزار شد

مراسم کتاب گردی سی ودومین هفته کتاب وکتابخوانی با حضور جمعی از اهالی کتاب و نشر، امروز پنجشنبه 24 آبان همزمان با نخستین روز از هفته کتاب، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم کتاب گردی سی ودومین هفته کتاب وکتابخوانی با حضور جمعی از اهالی کتاب و نشر، پنجشنبه 24 آبان همزمان با نخستین روز از هفته کتاب، از کتابفروشی گویا در خیابان کریم خان آغاز شد.

در این برنامه سیدمجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، نیکنام حسینی پور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مسجدجامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از ناشران و اعضای هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان، سهیل محمودی، شاعر، علیرضا تابش، دبیر سومین جشنواره بین المللی چندرسانه ای میراث فرهنگی، علیرضا رئیس دانایی، مدیر انتشارات نگاه، اشرف بروجردی، رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی، احمدرضا درویش، کارگردان و مرتضی محجوبی، نقاش حضور داشتند.

احمد مسجد جامعی، درباره ایده کتاب گردی، گفت: 11 سال پیش، احساس کردم، فضا عوض شده و فضای جدیدی شکل گرفته است و دیگر دورۀ این نیست که در تالار وحدت جمع شویم و از چند نفر تقدیر کنیم، بلکه ما باید برویم دیدن کتابفروشان و ناشران و البته شأن این دوستان چنین اقتضا می کرد.

مسجد جامعی ادامه داد: زمانی که این حرکت را در تهران آغاز کردیم، خیلی استقبال شد. آیت الله امینی، امام جمعه قم از این حرکت حمایت کرد. زنده یاد احمدرضا احمدی اعلام کرد می آید. آقای دولت آبادی هم آمد و چند ساعتی هم معطل شد و گفتند من معمولاً چندسال معطل کسی نمی مانم. آقای فرمان آرا گفت خانه ام لواسان است اما آمدم.
برخی از مراجع هم برای کتاب گردی آمدند. آقای جنتی، وزیر بودند و تماس گرفتند و گفتند من هم کتابگردی رفتم. فضای محبت آمیزی شکل گرفت.

وی افزود: بعدها شرایط عوض شد، سال های بعد دولت روحانی که ما در شورا نبودیم و پست و مقامی نداشتیم، اتحادیه آمد و ادامه دهندۀ این سنت شد و اتحادیه ناشران هزینه کتاب گردی من را می داد. این اتفاق را برپا می کردند و امسال شرایط متفاوت است. امسال وزارت ارشاد برای کتاب کردی تماس گرفت و گفتم 10 سال گذشته است و من هم به دعوت اتحادیه به کتاب گردی آمده ام.

مسجدجامعی گفت: این سنت و ادامه دادن آن برایم جالب شد که اهل فرهنگ قابل اعتماد هستند. مردم کشورمان اخلاقی هستند اما جامعه از اخلاق تهی شده است که مقداری به شرایط اقتصاد برمی گردد. من مدیون دوستان ناشر و کتابفروش و هنرمندان نویسندگان هستم که این حرکت استمرار داشته است. من دغدغه فرهنگ و کتاب را دارم زمانی که کتابفروشی تعطیل می شود، پیگیر می شوم.

وی افزود: زمانی که وزیر بودم و زمانی که نبودم مدیون لطف و حمایت اهالی فرهنگ و هنر هستیم.

کتابفروشی ثالث، کتابفروشی زیتون، کتابفروشی اساطیر، انتشارات جغرافیایی و گیتاشناسی، کتابخانه مستقل امید صبا، نشر چشمه از جمله مقاصد بازید کتابگردی بودند.

ابراهیم کریمی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان نیز در این کتابگردی گفت: امروز روز مبارکی برای من و همه اهالی فرهنگ و صنعت نشر است که این سنت حسنه را برگزار می کنند، سنتی که توسط احمد مسجدجامعی پایه گذاری شد و هرساله ادامه دارد و امیدوارم ادامه داشته باشد. امیدوارم شاهد توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیش از گذشته در جامعه باشیم.

طرح «کتابگردی» از ابتکارات احمدمسجد جامعی با تأکید بر اهمیت نقش کتابفروشان به عنوان پاتوق های (پاتوق) فرهنگی و حفظ کتابفروشی های محلی برگزار می شد، چهره های فرهنگی، هنری، رسانه ای، مسئولان و متولیان تشکل های صنفی حوزه نشر و ناشران و کتابفروشان با حضور در کتاب‏فروشی ‏های سراسر کشور و خرید کتاب، به گفت وگو با مردم و خریداران کتاب می پردازند.

این آیین در دولت یازدهم و دوازهم به صورت گسترده برگزار می شد و از برنامه های حتمی و گسترده هفته کتاب بود و در دولت قبل استقبال چندانی از این طرح نشد.

امسال اما در اولین روز از سی ودومین هفته کتاب وکتابخوانی طرح کتابگردی از ابتدای روز آغاز شد، این برنامه در ادامه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بازدید از کتابفروشی کتابانه اسلامشهر ادامه پیدا کرد.

آراد بوک مقصد بعدی وزیر ارشاد در اسلامشهر بود این کتابفروشی از فعالیت های ترویجی خود در حوزه کتاب وکتابخوانی و برپایی کارگاه های بازی و پخش انیمیشن به صورت رایگان برای کودکان و نوجوانان توضیح داد.

کتابفروشی کتاب باز نیز یکی دیگر از مقاصد کتابگردی بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن سر زد. مسئولان این فروشگاه از قیمت بالای کتاب گله مند بودند.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در ادامه کتابگردی در اسلامشهر سری به کتابخانه عمومی شهید مصطفی خمینی(ره)  زد و از بخش نابینایان بازدید کرد. به گفته مسئول این بخش کتابخانه 17 هزار عنوان کتاب صوتی 750 جلد کتاب بریل دارند در بخش نابینایان وجود دارد.

بخش عمومی و بخش کودک این کتابخانه نیز مورد بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

صالحی در این کتابخانه گفت: یکی از روزهای هفته کتاب و اولین پنجشنبه این هفته دیدار مسئولان حوزه فرهنگ با کتابفروشانی است که فرصتی فراهم می کنند برای ارتباط ناشران و مردم، به مناسبت همین برنامه به سبک دوره های گذشته برنامه ریزی شده بود تا به کتابخانه های کریمخان سر بزنیم اما به ذهن من رسید که تغییری در این سبک ایجاد کنیم.

وی افزود: هدف از این دیدار بازدید از کتابفروشی ها بود و برای من هم خوب بود که از فعالیت های فرهنگی و هنری این استان مطلع شوم.

صالحی گفت: ایران فقط تهران نیست و تهران فقط شهرستان تهران نیست و باید فرصت شناسی شود و ظرفیت قابل توجه فرا تهران را نیز ببینیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: استعداد در حوزه فرهنگ و هنر با توجه به وضعیت تاریخی ما بسیار زیاد است.در استان تهران هم تصویری که از اسلامشهر وجود دارد، محرومیت است اما همین امروز در بازدید از این بخش ها ثابت شد که ظرفیت قابل توجهی در شهرستان های اطراف تهران وجود دارد و حتما باید توجه بیشتری به این استعدادها کرد. انگیزه، علاقه، ابتکار ریزپژوهی در این دیدارها مشهود بوده و حس می کنم این شهر از تهران چیزی کم ندارد.

وی افزود: ما باید با شهرستان های اطراف تهران بیشتر ارتباط پیدا کنیم و ظرفیت مجموعه های مختلف این شهرستان ها را بررسی کنیم.

صالحی در پایان گفت: به عنوان خادمین حوزه فرهنگ باید در خدمت ظرفیت های ملی و استان تهران و شهرستان های اطراف باشیم.این بازدید نقطه شروع ماست و حتما رابطه ها توسعه پیدا می کند.

نظرات

captcha